2024-05-12 32 瀏覽
如果想買香港地道手信,一定要去呢間位於尖沙咀嘅「香港小熊 Little bear of Hong Kong」🐻😎依間鋪頭嘅產品全部都係香港製造,但材料大部分就外國入口,鋪頭入面充滿住唔同嘅小熊曲奇罐、小熊擺設同產品sample添,當中有曲奇、蛋捲、蝴蝶酥、肉鬆捲等😛而我今次就揀咗罐小熊經典4 Mix曲奇,禮罐面頭嘅小熊有3款比你自己選擇中意嘅禮罐,禮罐入面有4種口味嘅曲奇,有抹茶🍵、牛油🧈、咖啡☕️同朱古力🍫!曲奇食落有好重牛油味好香又唔會好甜同好鬆化,而我自己就最中意抹茶味😝另外,肉鬆捲有5個口味,分別有惡魔肉鬆、草莓脆鬆、海苔肉鬆、檸檬肉鬆同蟹黃肉醬,而且仲係即叫即整添!😜而我話揀咗惡魔肉鬆同海苔肉鬆呢2種口味😋惡魔肉鬆面頭有大量朱古力同肉鬆,軟熟嘅蛋糕夾住朱古力流心,雖然由多款朱古力製成,香濃得來又冇苦澀味🤪海苔肉鬆面頭充滿住滿滿嘅紫菜肉鬆,每食一啖肉鬆多到瀉哂出嚟😂中間個蛋糕包住咗沙律醬,雖然食落又鹹又甜,但又好夾同好食😋#hkfoodie #foodiegramhk #cafehk #hkcafe #foodielife #foodiehk #foodiegram #lifei
而我話揀咗惡魔肉鬆同海苔肉鬆呢2種口味😋

#hkfoodie #foodiegramhk #cafehk #hkcafe #foodielife #foodiehk #foodiegram #lifeiseat #尖沙咀必食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食地圖 #假日好去處
外賣自取