瑞士菜喺香港好罕有 想要食到正宗口味好難係香港搵到🇨🇭而半島酒店既Chesa就最出名食chesse fondue🧀🫕今次黎到就試下呢度既lunch menu餐廳環境以瑞士阿爾卑斯山小木屋為靈感🗻🏡裝修以木材為主 配上瑞士音樂 感覺真係好似飛左去歐洲🥹呢度既lunch set 分別係 2-course $398 3-course $498食客可以自由配搭前菜主菜同甜品既組合🥖麵包籃坐低之後餐廳會首先提供一個麵包籃麵包籃一共有四款麵包🥨🥯🥐🥖五星級酒店既麵包出品無庸置疑🤤🤤芝士多士非常香脆 十分開胃🧀👍🏻Appetizer🥗帶子大蝦番茄沙律無論係帶子定大蝦既size都好有份量🤩食落去都有海鮮既鮮甜 唔會有雪味腥味配埋番茄非常refreshing🥰Main🐟烤鱒魚伴扁豆Lunch 唔想食得太heavy既話除左豬扒同埋牛柳 鱒魚都係唔錯既選擇👍🏻估唔到呢款主菜反而有驚喜 魚要煮得嫩滑好食都好巧功夫😆鱒魚烤得剛剛好 非常嫩滑 又充滿魚油香🤤切落去完全不費吹灰之力🍴Dessert🍰焗疏乎厘伴法式檸檬酸奶油 (+98)最後甜品試左招牌既疏乎厘🤩因為係即叫即製 所要等多20分鐘但等待都係值得既 一上枱
瑞士菜喺香港好罕有 想要食到正宗口味好難係香港搵到🇨🇭

估唔到呢款主菜反而有驚喜 魚要煮得嫩滑好食都好巧功夫😆
鱒魚烤得剛剛好 非常嫩滑 又充滿魚油香🤤
切落去完全不費吹灰之力🍴

Dessert
🍰焗疏乎厘伴法式檸檬酸奶油 (+98)
最後甜品試左招牌既疏乎厘🤩
因為係即叫即製 所要等多20分鐘