2011-02-02 9 瀏覽
如果成日黎銅鑼灣食野, 冇可能未食過呢一間蛇王二,大大話話我都幫襯左5,6年.最鐘意當然係呢度既叉燒, 脆皮潤腸, 燉湯~~~今次黎到叫左一個蛇羮餐 (蛇羮一碗, 生菜一碟, 加錢叫左個潤腸燒鵝脾飯)另外一個燉湯餐 (叉燒燒肉飯, 天麻燉魚頭) 你睇佢地幾吸引! 潤腸真係脆皮, 冇介紹錯, 如果鐘意食潤腸, 黎到呢度一定要試 燒鵝脾肥瘦適中, 我的至愛 燒肉, 普遍貨色, 不過keep到個皮脆, 可以 叫叉燒的話記得一定要叫肥叉! 如果唔係瘦奀奀點咬, 同埋呢度既肥叉唔會真係好肥.呢度既蛇羮其實味道一般,想經濟一點的其實我推薦大家叫燉湯餐 五十幾蚊,天麻燉魚頭 / 陳腎西洋菜 / 豬肺湯 呢幾隻都好好味.食完就覺得呢間野好少味精, 因為食完一d都唔口喝.臨走我再叫多一斤潤腸返屋企, $138蚊 (都有成15條)但要識整, 我響屋企就整唔到脆皮喇 =.=" 佢地一定有特別既方法整.呀仲有, 黎得呢度唔好諗住坐得舒服, 因為地方細,都唔好要求服務好好, 當呢度食快餐咁. d Uncle 雖然有點粗魯但其實佢地唔係冇禮貌的.最緊要d野食好食! 如果唔係我都唔會幫襯咁耐啦

如果成日黎銅鑼灣食野, 冇可能未食過呢一間蛇王二,
大大話話我都幫襯左5,6年.

最鐘意當然係呢度既叉燒, 脆皮潤腸, 燉湯~~~
另外一個燉湯餐 (叉燒燒肉飯, 天麻燉魚頭)
你睇佢地幾吸引!
燒鵝脾肥瘦適中, 我的至愛
燒肉, 普遍貨色, 不過keep到個皮脆, 可以

呢度既蛇羮其實味道一般,
想經濟一點的其實我推薦大家叫燉湯餐 五十幾蚊,

天麻燉魚頭 / 陳腎西洋菜 / 豬肺湯 呢幾隻都好好味.

食完就覺得呢間野好少味精, 因為食完一d都唔口喝.

臨走我再叫多一斤潤腸返屋企, $138蚊 (都有成15條)

呀仲有, 黎得呢度唔好諗住坐得舒服, 因為地方細,
最緊要d野食好食! 如果唔係我都唔會幫襯咁耐啦
2011-01-15
5 分鐘 (堂食)
  • 潤腸
  • 叉燒