2024-04-28 98 瀏覽
我都估唔到在山頂遊客區, 竟可以有咁高CP值香港地道食品, 而且又有咁嘅水準, 首先在山頂廣場食店林立, 而這所城寨風味又並不是有一個獨立舖位, 而座落在一個像food court的商場內, 反而他的座位更有特色, 又可以打卡, 但當然最重要就是食物質素, 他有整個山頂廣場都沒有的香港地道食物, 包括碗仔翅、手撕雞、咖哩魚蛋、混醬腸粉, 而我今次就試了他的套餐咖哩牛肋骨飯, 想不到咖哩和牛肋骨都很惹味, 而他的那個冷盤手撕雞, 也很出色, 碗仔翅就相當足料, 另一個瑞士雞翼絕對抵食, 套餐還可以加十蚊換一樽地道花茶, 能夠在山頂一面欣賞景色, 一面享受香港地道高質食物, 實在是一樂也。
2024-04-28