2023-08-16 492 瀏覽
Aziza Egyptian & Mediterranean Cuisine的哥第一次係香港食埃及菜,鐘意試唔同地方野食的人可以一試。同埋,餐具同裝修都係行埃及style,好精緻。今次試左埃及嘅「牛肉烤肉串」,我最欣賞佢哋用嘅香料混合物。呢個香料混合物包括大蒜、洋蔥、芫荽、香菜同埋辣椒粉等等,給予肉串一種濃郁而又香辣嘅風味。每一口都帶有微妙嘅香料味,真係令人回味無窮。提返一個特別嘅點就係埃及「牛肉烤肉串」嘅燒烤技巧。埃及嘅廚師通常喺大型炭火爐上燒烤牛肉串,火候掌握得非常好。佢哋善於將牛肉烤至外脆內嫩,令肉質保持得恰到好處。食物:Beef kebab價錢:$120( lunch set)分數:8/10地址:西環石塘咀德輔道西345號維港峰地下1B號舖

食物:Beef kebab
價錢:$120( lunch set)
分數:8/10
地址:西環石塘咀德輔道西345號維港峰地