2019-05-02
係Open Rice 度見到呢間酒店既自助午餐, 顯示出來既價錢似乎相當吸引! 於是揀左五一勞動節個日去同屋人試吓. 我地揀左第2輪既2:30至5點.環境:入到去既環境係相當舒服企理(雖然本身間酒店只係屬3至4星),當日人唔太, 個場亦好大吓, 絕對唔會好焗促同迫迫夾夾既感覺!食物種類: 野食方面都算齊全, 海鮮類、刺身類、熱葷類(仲有即場炸天婦羅)、沙律類、甜品類、生果類等等都有齊. 讚食物質數: 1) 基本既海鮮和魚生貨色都有(不過無生蠔), 質量都可以接受, 絕無出現"霉揼揼"肉質既情況.2) 熱葷類雖然雞牛豬魚都有齊(當日無羊,不過有豬腳薑!),但味道同 D肉質就真就好一般, 屋企人都覺得麻麻地!3) 沙律類反而係最有驚喜, 款多不特只多仲要係幾好味!!屋企人鍾意食沙律所以心心眼~4) 甜品方面種類都係D 超大路野(有葡撻仔,好脆口!), 款唔係話好多個種; 味道都大致都OK既. 亦有師傅即埸製既pancake(雖然味道一般);另有紅豆沙、豆腐花既中式甜品. 咁既價位算係交足功課!5) 最回本既當然係有Movenpick 雪糕, 4 種口味, 不過佢地人手唔夠所以經常要等服
食物質數:
5) 最回本既當然係有Movenpick 雪糕, 4 種口味, 不過佢地人手唔夠所以經常要等服務員埋位先拎到雪糕,!但好處係由服務員比就可以確保D 雪糕唔會攪到烏煙瘴氣, 立即再加分~
總括而言, 成人折扣後連埋加一都只須$180左右一個人. 食足兩個半鍾, 係香港島屬於CP值高既自助午餐!絕對會再有幫襯