2018-12-26 326 瀏覽
聖誕節喺屯門市中心想食個拉麵遇上奇差服務態度! 嬲嬲地去左荃灣行街,行行下見到啲間茶冰廳好有老香港嘅感覺,見佢仲有自己出爐麵包就入去試下啦。舖面装修係有啲舊,但就係咁先有老香港嘅情懷。我地點左一個「麵餐」一個「炸雞翼湯烏東冬」另外叫左兩個菠蘿油,伙記仲好關心咁問:「你地食唔食得哂㗎?」舊式茶記就有啲一種人情味。食物方面,「麵餐」係沙嗲牛肉麵配火腿蛋餐包,唔係珍饈百味只係食得返童年嘅回憶嘅味道!炸雞翼湯烏冬嘅炸雞翼食得出佢本身係鹵水雞翼跟住再拎去炸,外面香口,內裡有淡淡鹵水味!菠蘿油一定要本身有麵包出爐先做得到唔會 散到周圍碎碎!整體而言唔係特別好食,但係有一種情懷,香港人就會明白!我會再返黎食!
炸雞翼烏冬
漢堡扒煎蛋麵