2023-06-19
Friday Night想同Friend飲下酒食下野,見到呢間都幾多人推介,仲要有得飲Made in HK嘅少爺啤酒,就決定去試下🤪佢有室內同室外座位,呢個天氣我就緊係揀坐室內啦🤣餐廳中央係吧枱位,可以睇住佢地斟酒🍻我同友人分別叫左杯Citrus Trance ($55) 同 YM Fume Fizz ($55),前者果香味好出,好易入口,平時無飲開酒嘅人都啱飲😬後者就係一款煙熏酸啤,一拎起個杯已經聞到佢濃厚嘅香氣🙆🏻♀️主食方面我叫左個茜牛治($188),佢係用酸種麵包夾住牛肉同大量嘅芫茜,食落去係鹹香中帶有好輕微嘅酸味,口感豐富,鍾意芫茜嘅人必叫!🫶🏻另外仲叫左個啫啫雞翼煲($138),一上到嚟jar jar聲好吸引,佢用左水牛醬去煮,所以會辣辣地,最鍾意佢仲落左Blue Cheese,令個味道更有層次😬之後仲叫左個炸菇($78)同大坑薯條($88),兩樣炸物都好脆,特別鍾意個薯條用左乾辣椒同孜然粉去調味,香口得嚟甜甜地🤪整體嚟講呢到個環境都幾chill,仲有好多款少爺啤可以飲,好啱同fd嚟放鬆下🤣