2023-01-18
日本宮崎蕃茄 配柚子汁非常清新既前菜,新鮮既日本蕃茄,帶有清新既茄香味,咬落非常juicy, 加上柚子汁既酸甜味,後勁慢慢帶出甘甜味,非常開胃。雜錦刺身有好多款不同高質既魚生,有加拿大海膽,章目魚生,深海池魚,赤貝,吞拿魚腩,牡丹蝦,帶子等等。赤貝可以說係數一數二既質素,貝身爽口,味道鮮甜。帶子及牡丹蝦,用了小小既檸檬汁,每啖都有唔同層次既味道衝擊,一d都唔腥,首先清新既魚鮮味慢慢帶出小小既鮮甜味。大吞拿魚腩入口即溶,油脂感豐富。整盆刺身都非常滿意。熟食熟食料理有點到清酒煮蜆,串燒類有叫到燒白鱔,牛舌和雞中翼。清酒煮蜆既配料加左京蔥 ,令酒湯更香濃,蜆味唔會好腥而且更加鮮甜。白鱔串燒燒到外皮香脆,肉身內嫰,啖啖香口配上新鮮雞蛋,嫩滑口感。牛舌都好高級,煙靭度剛好,肉質扎實,油香肉汁豐富。雞中翼都燒到皮帶小小濃邊,內裏肉身鮮嫩。前菜魚生熟食都非常出色,味道都係極致,可以係我食過數一數二既香港日本料理店,建議一嘗。
雜錦刺身
熟食