2018-10-03
朋友話有間抵食台灣野, 小妹放工後就決定一試! 一見到間餐廳名, 已經好似去左台灣咁小妹8:00 左右到, 間餐廳都幾FULL, 好彩我地兩個人, 好快已經有位店入面座位都算鬆動, 坐得舒服 店舖乾淨, 裝修都好花心機, 好多台灣特色既野食物仲好多元化, 台式飲品, 甜品, 台式小食, 仲有期間限定既鐵板餐飲品仲可以自由揀口味, 好貼心, 抵讚睇左餐牌一輪, 小妹同朋友決定要叫D台灣小食, 試多幾樣野夏日西門町($52): 呢度D特飲都改左個特別既名, 好得意, 呢杯係菠蘿沙冰, 入面仲有菠蘿果肉, 好有誠意呀 滷水拼盤(小)($58): 呢個拼盤岩哂有選擇困難症既我, 有雞翼,鴨舌,大腸,雞腎, 豆腐,D食物吸哂滷水汁好入味, 仲有一個重點就係甜酸菜, 帶甜味既酸菜好開胃 魚丸貢丸湯($22): 魚丸貢丸幾彈牙, 加埋蔥同芫茜一齊食, 好有台灣既味道醉溏心蛋($15一隻): 重點係"醉", 酒的味道滲左入溏心蛋, 酒香味加埋佢既流心既黃, 好想再食多隻 鹽酥雞($8): 呢個鹽酥雞最特別既地方係可以自己調味! 有六種口味 芝士, 麻辣, 梅子, 原味, 咖哩, 紫菜! 個人喜歡食
一見到間餐廳名, 已經好似去左台灣咁
店入面座位都算鬆動, 坐得舒服
店舖乾淨, 裝修都好花心機, 好多台灣特色既野
飲品仲可以自由揀口味, 好貼心, 抵讚
睇左餐牌一輪, 小妹同朋友決定要叫D台灣小食, 試多幾樣野
鹽酥雞($8): 呢個鹽酥雞最特別既地方係可以自己調味! 有六種口味 芝士, 麻辣, 梅子, 原味, 咖哩, 紫菜! 個人喜歡食 梅子同麻辣味 鹽酥雞炸得外脆內嫩, 最緊要唔會好油, 保持到乾身
蚵仔肉碎泡飯($58): 入面有蜆肉, 蚵仔肉, 肉都算大粒, 飯索晒湯,泡飯軟硬度適中, 加埋蔥同芫茜,食起黎夠香
朋友果然冇介紹錯! 下次可以再encore