2023-12-07 82 瀏覽
呢間日式餐廳已經成為咗我香港最愛居酒屋之一同朋友收工想輕鬆一下就會黎食下炸物,飲翻兩杯,每月都黎🤭🤭今次試咗新菜式都想happy share下-每次黎都必點既炸串係黑和牛,三文魚芝士同雞蛋豬肉卷黑和牛每啖都係香濃既牛味,而芝士三文魚炸至搭上芝士係出奇地好食!今次試埋五花肉同秋葵,五花肉炸後內裡依然保持肉汁,肉質嫩口好食!呢間餐廳係我最欣賞既炸串☺️暫時都未食到有比佢更好食既炸串!-明太子芝士玉子燒多層口感嫩滑,包住半溶拉絲既芝士同澎湃嘅明太子,perfect match令人食唔停✨必食!大大力推薦!✨-主食方面同朋友一齊share咗個鹿兒島吉列黑豚扒定食,黑豚扒裹上薄薄的麵包糠,黑豚扒炸至外脆內嫩,柔軟既肉質,豬肉味香濃!身為牛魔王既我都對黑豚扒改觀😍 份量亦都好多,我相信一個人食哂成個定食係會十成十飽😂-當然唔少得同朋友既frozen beer,推介大家如果鍾意酸酸甜甜嘅話,可以飲熱情果味同埋西柚味,呢兩款都係我每次嚟嘅必點,想清新少少嘅味道就可以試吓蘋果味今次既梅酒「吟香梅 般若刀」味道好有趣,後勁竟然係辣味好過癮😂-期待下個月再同朋友黎飲翻杯,放鬆一下✨
呢間日式餐廳已經成為咗我香港最愛居酒屋之一
每次黎都必點既炸串係黑和牛,三文魚芝士同雞蛋豬肉卷
期待下個月再同朋友黎飲翻杯,放鬆一下✨
黑和牛、三文魚芝士

日本雞蛋豬肉卷