2020-05-09
阿四車仔麵旺角豉油街108號地下自己本身由細到大都好鐘意食車仔麵,因為一碗麵已經可以點唔同既食材,而且唔使點等好快就有得食,記得以前返學成日lunch都係同同學食車仔麵,覺得車仔麵呢樣嘢好地道,好代表到香港餐廳位置好方便,係正旺角豉油街,岩晒同d朋友行完街累累地過黎開餐,離遠已經望到大大塊落地玻璃好開揚,最鐘意就係佢用左屋邨家家戶戶都有既鐵閘做裝飾,好有香港味道餐廳入面好光猛感覺好舒服,唔似一般傳統既車仔麵檔好迫夾無冷氣要坐摺櫈,哈哈^^坐低左就緊係第一時間叫嘢食啦,$38蚊可以揀3個餸,價錢都幾合理,如果唔想食麵,呢到都有幾款大碗飯可以揀,而且仲有成10款招牌小食,緊有一款岩你胃口魚皮餃,鹵水腩肉,瑞士雞翼牛腩,炸魚皮幼麵+咖哩汁最鐘意係鹵水腩肉同瑞士雞翼,真係整得好入味,食得出係心機之作,另外極力推薦要加沙嗲汁,感覺令到成碗麵昇華左瑞士雞翼,貢丸,魚皮餃,冬菇油麵+ 辣醬呢碗係朋友食既,佢話個冬菇都整得好好味,而且食得出個辣醬係自家制,都吸引呢到另一個吸引之處就係,除左車仔麵之外仲有成10款招牌小食,因為好多時男仕淨係食碗麵未必夠飽,如果加多份小食就fit晒啦飲品方面,如果大家有叫
旺角豉油街108號地下
魚皮餃,鹵水腩肉,瑞士雞翼
牛腩,炸魚皮幼麵+咖哩汁
瑞士雞翼,貢丸,魚皮餃,冬菇油麵+ 辣醬
飲品方面,如果大家有叫到麵或者飯,所有飲品價錢會照價減$8蚊架