2024-01-29
鳳凰馬啼露▶️▶️▶️▶️▶️成日都要開工,今日攝到時間可以食少少野,同同事一齊做到而家,同事介紹一間糖水小食,聽聞話好食,又坐得舒服,最緊要係快靚正,望到呢度既選擇都多,都係一d比較港式既糖水,而我就食鳳凰馬啼露,佢既質感就係好滑,就算係冷熱都好飲,裡面有香甜既馬啼粒,食起上來好有口感,裡面仲加入蛋花,好滑都要講多次架啦酒香蛋▶️▶️▶️▶️▶️呢份酒香蛋同名一樣係咁香,聽聞做呢份蛋都要花好多時間,而佢就一粒分兩份,再用美麗既容器裝住,蛋既顏色都好靚 金沙擂沙湯丸▶️▶️▶️▶️▶️湯丸係糖水必食之一,咁好食無理由唔食既,裡面既黑芝麻多到流出來咁,仲有佢既皮好好食,好有口感有嚼勁,味道可以話世一楊枝金露王▶️▶️▶️▶️▶️今次我哋終於試到咗好出名嘅楊枝金露王!👑首先佢嘅外表已經十分吸引,金黃色嘅芒果🥭配上閃閃發光嘅西米露,真係令人垂涎三尺😋。一入口,甜而不膩嘅芒果味道就喺舌尖爆發,仲帶有啲微微嘅酸甜,真係好開胃🍽️。同時個西米露又細滑得嚟Q彈得嚟,入口即化💫。雪糕部分又係一個驚喜,綿密嘅口感同芒果嘅清香完美結合,喺夏天食真係清涼消暑🌬️。仲有芒果粒粒嘅配患,軟熟得黎又唔失芒果原本嘅甜味,滿分🌟!總括嚟講,楊枝金露王嘅味道配搭
金沙擂沙湯丸▶️▶️▶️▶️▶️湯丸係 糖水必食之一,咁好食無理由唔食既,裡面既黑芝麻多到流出來咁,仲有佢既皮好好食,好有口感有嚼勁,味道可以話世一
楊枝金露王▶️▶️▶️▶️▶️今次我哋終於試到咗好出名嘅楊枝金露王!👑首先佢嘅外表已經十分吸引,金黃色嘅芒果🥭配上閃閃發光嘅西米露,真係令人垂涎三尺😋。一入口,甜而不膩嘅芒果味道就喺舌尖爆發,仲帶有啲微微嘅酸甜,真係好開胃🍽️。同時個西米露又細滑得嚟Q彈得嚟,入口即化💫。雪糕部分又係一個驚喜,綿密嘅口感同芒果嘅清香完美結合,喺夏天食真係清涼消暑🌬️。仲有芒果粒粒嘅配患,軟熟得黎又唔失芒果原本嘅甜味,滿分🌟!總括嚟講,楊枝金露王嘅味道配搭得宜,又新鮮又唔膩口,無論係外觀定係味道都一流🏆,絕對值得推介畀大家試吓!👍🏼