2024-07-08
香港真係好靚🤩🤩🤩呢間位於尖沙咀北京道1號29-30樓 Vista個景真係無敵,唔食野都可以空中酒吧飲下野~## 意大利海鮮湯首先上枱嘅係 **意大利海鮮湯**。呢碗湯真係好正,海鮮好新鮮,湯底濃郁但唔會太油膩。每啖都食得出番茄嘅酸甜同埋海鮮嘅鮮味,好似一秒鐘飛咗去意大利咁。## 香煎鵝肝配杏南瓜醬紅菜頭然後就係 **香煎鵝肝配杏南瓜醬紅菜頭**。鵝肝煎得外脆內軟,入口即化,配埋杏南瓜醬嘅甜味同紅菜頭嘅微酸,真係好夾。每一啖都係一種享受。## 肉眼扒配紅酒汁西蘭花主菜之一係 **肉眼扒配紅酒汁西蘭花**。肉眼扒煎得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,紅酒汁仲好豐富。西蘭花煮得啱啱好,保持咗清脆嘅口感,配埋肉眼扒一齊食,真係一流。## 龍蝦意大利燴飯配黑松露最後主菜係 **龍蝦意大利燴飯配黑松露**。呢道菜係成個套餐嘅亮點,燴飯煮得啱啱好,龍蝦肉質鮮甜彈牙,黑松露嘅香氣仲為呢道菜加咗好多分。每一啖都好滿足,真係一場味蕾嘅盛宴。希望大家鍾意我今次嘅分享,下次再同大家介紹更多好嘢食。餐廳:VISTA地址:尖沙咀北京道1號29-30樓#尖沙咀美食 #尖沙咀酒吧 #香港餐廳 #香港旅遊 #打卡餐廳 #節日慶祝
## 意大利海鮮湯
## 香煎鵝肝配杏南瓜醬紅菜頭
## 肉眼扒配紅酒汁西蘭花
## 龍蝦意大利燴飯配黑松露
希望大家鍾意我今次嘅分享,下次再同大家介紹更多好嘢食。
餐廳:VISTA
地址:尖沙咀北京道1號29-30樓
#尖沙咀美食 #尖沙咀酒吧 #香港餐廳 #香港旅遊 #打卡餐廳 #節日慶祝 #vistahk #香港西餐廳