2021-02-28
好耐好耐無去元朗喇,今日興致勃勃咁出發,扮下去旅行都好吖落車其實我都唔知行左去邊,又到搵食時間,元朗真係好多食肆,我就逐間逐間睇下👀有邊間吸引我呢間1樓冰室,簡直係多國菜黎😂台式、日式、港式、美式、越式就連馬來西亞都有😆。我都係選返港式最穩陣😆,由於已到tea time,緊係食下午茶抵D啦,㨂左個瑞士汁雞髀🍗拼薯條🍟($38)加杯熱檸茶(跟餐加$6);老公㨂左個古祖梅菜扣肉套餐($55)加杯凍檸茶(跟餐加$3)。隻雞髀🍗都好入味呀,無雪味而且配搭係粗薯條🍟,相當豐富。個古祖梅菜扣肉老公讚不絕口,扣肉入味、梅菜唔太咸、梅菜量勁多,餐內仲包埋一碟菜、一個泰香飯(即係加左飯素係面既白飯)同埋一個燉湯,個湯D料多到呢😊。最後佢連一粒飯都清埋可想而知有幾好食而家呢個時勢,食得好之餘都要食得精明我地呢餐都只係用左$102,真係相當實惠