2019-05-17 122 瀏覽
豐碩 (大角咀).平時經過大角咀都見到呢間任食火鍋台,但因為星期六日都大排長龍嘅關係都無機會試,今次特意平日放工提早book位去試下!.時下興起酸菜魚鍋,對於經常北上食酸菜魚鍋既我地 ,係香港食酸菜魚都係第一次! 難得呢間火鍋店可以選擇酸菜魚鍋湯底,仲要條魚係用龍躉,我地諗都唔諗,就決定一試!.⚜️酸菜龍躉鍋⚜️.酸菜配上肥美嘅龍躉魚塊,魚肉好滑!酸味更帶出魚嘅鮮味,好彩有加多$20試下個酸菜鍋(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)百幾蚊任食火鍋🍲配料都很多選擇!當中娃娃菜,韮菜餃都係我倆每次火鍋必食,吸曬個湯,正!⚜️安格斯肥牛⚜️$88.我地得兩個人所以叫左半磅啱啱好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)一上枱已經見到油脂分佈好靚,少少肥,食落都好嫩好香牛味(*¯︶¯*)!.⚜️椒鹽魷魚頸⚜️.平時炸魷魚鬚呢就食得多,魷魚頸真係未食過haha!!炸粉唔算太厚,食落香口(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)可以一試!—————————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.📌豐碩 (大角咀)大角咀埃華街8號奥朗御峰1樓101號舖—————————————————————- #hkig#hkigfood#hkfood
豐碩 (大角咀)

酸菜龍躉鍋

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌豐碩 (大角咀)
大角咀埃華街8號奥朗御峰1樓101號舖
—————————————————————- #hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#吃貨#美食#打卡好去處#相機食先#大角咀美食#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl #hkdessert#foodporn #hkfoodblogger#instafood #instagram #foodstagram#foodie #豐碩
酸菜龍躉鍋
安格斯肥牛半磅