大家有無係北上發覺好多麻辣燙,但係香港少之又少咧。即使有但覺得味道唔夠正宗,硬係爭少少野咁款咧?小編就推薦位於尖沙咀放題形式,每位248任飲任食既四川串串火鍋。店舖主要裝潢都算小小復古風格同竹風格,都算舒服唔會有果種想走既感覺。店內大多數都係播大陸hit爆既歌,姐係果D抖音熱爆歌曲,當然唔係小編上面所揀既音樂放心 ; ) 佢地小食都幾出色,例如糍粑同埋串王酥肉!湯底方面:佢地主要提供麻辣、蕃茄、菌王、沙爹同埋藥膳,依五款主打既湯底,小編就揀左最愛麻辣同藥膳啦。我可謂食麻辣既專家,事關我還在胚胎已經生啪辣椒。佢地既麻辣湯底只能用“好大陸”“好正宗”黎形容!點解咁講?花椒既麻遇上湖南乾辣椒,配上牛油同埋各種調味料,小編食到成額汗,唔知以為自己跑緊渣打全馬,十分超級勁過癮!藥膳用左龍眼乾、紅棗、杞子做湯底材料,但小編覺得藥材既份量如果可以再濃郁D,就PERFECT池!食物方面:小編好驚喜發現佢地提供市面十分罕見既食物。For instance, 紫薯粉、黃喉、帶子、豬腦、黑牛柏葉、粉耗子、香菜牛肉、香菇牛肉等等。小編見到依D食物選擇時候,唔係講經我以為自己係深圳,如果當時係播緊勁hit快歌

食物方面:小編好驚喜發現佢地提供市面十分罕見既食物。For instance, 紫薯粉、黃喉、帶子、豬腦、黑牛柏葉、粉耗子、香菜牛肉、香菇牛肉等等。小編見到依D食物選擇時候,唔係講經我以為自己係深圳,如果當時係播緊勁hit快歌,小編真係就黎跳埋大媽廣場舞或者秧歌。所有野都係任你摞任你食,雖然248依個價錢小編一開始都覺得比較偏貴,但見到所有野真係無乜好挑剔。

飲料方面:小編真係估唔到佢地會提供王老吉同埋椰奶,大多數都係雪碧、可樂(超級多氣又容易令你飽到想嘔既飲品)王老吉一罐係大陸黎講都唔係平,依下真係抵讚。另外,大家如果食唔到太低記得飲酸梅湯同埋椰奶,解辣程度一流!仲有其他比較常見飲品,小編就唔一一介紹啦,例如道地蘋果綠茶、道地烏龍茶、道地柑桔等等。