2024-11-18
《唂咕 - 灣仔》話說早排見到有人介紹灣仔有一間專飲朱古力嘅專門店,勾起我對朱古力無限嘅回憶☺️我記得以前讀書嘅時候冬天好鬼凍,行過大街都會買一杯熱辣辣嘅朱古力暖暖個身😌好喜歡嗰種好濃郁嘅朱古力感覺🥰近排天氣仲係有啲熱,所以今次就試吓凍朱古力先😛等之後天氣凍啲再試吓熱嘅🤓小店用咗貓頭鷹做主題,你會見到有好多貓頭鷹嘅公仔放喺度幾得意,呢度嘅朱古力飲品係即叫即做的,可以揀牛奶、燕麥奶或者低脂奶製作飲品,同埋呢度嘅朱古力都有無糖或者微糖嘅選擇,就算係生酮人士都可以飲得嘅朱古力飲品,購買完飲品之後店員仲會比一張卡仔你儲印花,買滿七杯飲品就會送一杯,仲會有兩張優惠券俾你下次使用㗎💁🏻♀️70%薰衣草朱古力第一次試薰衣草同朱古力製作嘅飲品,凍嘅話飲起上嚟會冇咁濃稠,係會好舒服嘅感覺,但係有微微嘅花香同埋飲到可可豆嘅原味,味道唔會太甜幾順口💁🏻♀️抹茶朱古力另外一杯抹茶朱古力飲落比較甘少少,帶有少少茶嘅澀味,相對嚟講可可豆嘅原味比較出,我就覺得佢冇咩甜嘅味道,所以適合喜歡飲無糖飲品嘅人士飲用
💁🏻♀️70%薰衣草朱古力
💁🏻♀️抹茶朱古力