2021-11-23 36 瀏覽
同同事去長沙灣做完野想食埋飯先返屋企休息,我地見到哩間小店,一於入去幫親下,原來餐廳係間韓國小餐廳,內裡只有十幾個位,同事一眼見到有炸醬麵食,話要試下同韓國果款有無唔同。我點左餐廳招牌炒飯,配流心芝士蛋及泡菜。食物即叫即煮,所以都要等侯一點時間,等侯既時間有電視相伴為趣,我地坐位旁邊有個緣份牆,當中定左些小規則及由店主負責主理連絡,感覺都幾Funny, 唔知有無人真係報名呢?同事既炸醬麵好多醬汁,當中有些薯仔粒,麵身軟滑彈牙,朋友略嫌醬汁太多偏濃味。TaTa蛋炒飯,面層鋪滿碎紫菜絲,好香,飯身採用珍珠米,粒粒都被蛋汁包住,有些肉粒、蔥粒、午餐肉粒伴炒,簡單又美味。流心芝士蛋:厚身得黎口感都嫩滑,食到第二嚿先有芝士,芝士軟身奶味重,如果可均勻捲在蛋中會更美味。韓國泡菜:份量雖然唔多,我同朋友都搶住食,唔算太辣,大白菜依然保留爽脆口感。睇住韓劇食韓國菜,同事掛住留戀於睇韓劇劇情多於欣賞食物。

我點左餐廳招牌炒飯,配流心芝士蛋及泡菜。

睇住韓劇食韓國菜,同事掛住留戀於睇韓劇劇情多於欣賞食物。
2021-11-15