餐廳: 金記冰室 (Two Harbour Square)
資訊:

2020-01-06 61 瀏覽
金記分店愈來愈多,係觀塘已經有兩間🤣apm太多人可以試吓去依間分店啊!📍咖哩豬扒飯 ($52)除左常餐愛極吾厭之外,咖哩飯都係我既摯愛呀!咖哩汁香濃可口,吾會太辣又甜甜地~撈飯一流!豬扒厚切大大塊啖啖肉😋📍雪菜肉絲炆米 ($53)炆米最緊要夠火候,吾會太濕炒得乾身!📍金記炸雞脾 ($25)炸雞髀係茶記不可或缺的小食!新鮮炸起熱辣辣,雞皮好脆,雞肉嫩滑無冰鮮味😜但食完罪惡感超重😅😅😅📍雪糕紅豆冰(+$14)Menu上既主食加$14就可以加追飲品,連特飲都係+$14,好抵飲~雞脾緊係要配雪糕紅豆冰🤪整體吾會太甜好好飲der😍📍蛋白杏仁茶 (+$14)養生之選就係杏仁茶😚入面真係有蛋白,真材實料!杏仁茶味道香濃吾會太甜,冬天飲岩哂😜
📍咖哩豬扒飯 ($52)

📍雪菜肉絲炆米 ($53)
炆米最緊要夠火候,吾會太濕炒得乾身!

📍金記炸雞脾 ($25)

📍雪糕紅豆冰(+$14)
📍蛋白杏仁茶 (+$14)