2021-03-11 62 瀏覽
前排啱啱開返晚市又放寬咗可以4人同枱食飯,梗係要抐返間特別嘅餐廳食吓 咁啱見到嚟間新開嘅餐廳係fb有廣告 訂位仲有八折添 就試試佢啦~好彩禮拜五晚有book位姐! 基本上八點左右都已經無walk in位 座位分別有卡位同bar枱 今次3個人食就有卡位坐餐牌上面大部分嘅食物都加咗cbd 如果有特別要求可以掃qr code落單時寫低蜜桃乳酪沙冰好好飲同幾大杯 平時飲開微糖嘅我都唔會覺得太甜 蜜桃重過乳酪味第一款小食係西西里式老海灣釀烤吊桶 上菜第一個諗法就係點解條魷魚咁細嘅!? 味道方面都ok 魷魚入面釀咗啲魚醬 反而啲薯條更加好食叫呢款小食嗰陣時都唔知原來魷魚會配薯條 嚟碟薯條同頭先嗰碟一樣 口感味道似扭扭薯條(粗版) 白醬唔係好夠咸 但係海鮮份量都幾多 食到有魷魚粒同青口粒嚟碟柚子漬三文魚半熟吞拿魚赤身珍珠飯係全晚最好食嘅一碟 首先魚嘅份量非常多 仲有半熟蛋同菜 最驚喜係炸咗一粒粒嘅椰菜粒 平時如果就咁煮會好苦但係炸完好易入口 仲令到口感更加豐富 柚子味嘅三文魚加搽咗辣醬嘅半熟吞拿魚超好送飯 啲餸多到好想叫多碗白飯嚟個意粉嘅味道比我想像中差 煎蠔食落係幾新鮮嘅但就同個意粉唔係好夾 忌廉

蜜桃乳酪沙冰

西西里式老海灣釀烤吊桶

味道方面都ok
魷魚入面釀咗啲魚醬 反而啲薯條更加好食

香烤白醬海鮮啤酒薯條

柚子漬三文魚半熟吞拿魚赤身珍珠飯

日式芥末忌廉烤廣島蠔闊條麵

嚟個意粉嘅味道比我想像中差 煎蠔食落係幾新鮮嘅但就同個意粉唔係好夾 忌廉汁又好少 令到碟意粉偏乾 好彩wasabi味夠出 唔會好膩

開心果青檸鮮奶油芒果千層酥

最後就係千層酥 平時出面食開嘅都有三層酥皮 嚟度就大塊啲但係得兩層 味道方面中規中矩啦 酥皮非常脆但係就偏薄 又冇乜牛油味 上面嘅開心果忌廉同芒果都幾清新幾夾

八折後每人$240 尖沙咀來講都唔算太貴但係味道就小失望 之後睇其他食評發現可能係冇叫到佢地主打菜式 如果有機會都會想試多埋其他菜

同埋啱啱開業 人手安排都未係好夠 我地碟意粉係等咗75分鐘先上 我見有啲枱漏單情況都多 趕住/急住走嘅人就可能要係咁催單啦

2021-03-05
蜜桃乳酪沙冰