推薦: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)     味道: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)     價錢: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)     打卡: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)     位置: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)    回訪: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)     一路都好想試吓呢間車仔麵店,不過大埔同荃灣我都唔係成日去,所以無乜機會可以去試,前排佢喺旺角開新分店,終於有機會試到啦! 車仔麵 兩餸一麵$36 三餸一麵$45 My choice: 咖喱齋/咖喱魷魚/豬大腸 粗麵 招牌鮮茄湯底 加麻辣汁(小辣)本身唔係太好咖喱齋,但係朋友介紹完一次之後覺得嚿齋吸哂啲湯真係好正(邪惡), 今次試呢間嚿齋本身都已經有香濃咖喱味,吸埋湯底嘅甜辣味,一咬落去爆啲汁出嚟,真係好正🤤 咖喱魷魚有魚身同鬚,真係好大件好厚身,勁正,咖哩味好入味,好彈牙,就算係最厚嘅魚身位都完全唔韌,應該係我食過間車仔麵入面魷魚最好食嘅頭5位😋 豬大腸好厚身,好入味,就算湯底咁濃味都會食得出豬大腸本身嘅滷水味,好正,而且望落都幾乾淨,唔係「食神」豬大腸😂 湯底都算OK,唔係hea到得茄膏味嘅茄湯,有少少稠,不過都係無蕃茄仔咁正🙈 麻辣汁小辣,下次可以試吓中辣
推薦: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
味道: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)
價錢: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
打卡: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
位置: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)
回訪: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)

車仔麵 兩餸一麵$36 三餸一麵$45

湯底都算OK,唔係hea到得茄膏味嘅茄湯,有少少稠,不過都係無蕃茄仔咁正🙈 麻辣汁小辣,下次可以試吓中辣都ok,麻感只有少許
份量唔係幾夠食,想即刻食多碗😂😂 不過相比起其他車仔麵店,可能食個3餸都可能要6, 70蚊,呢度$45有3餸其實都好平👍
上網見唔少人都話呢間分店質素無大埔/荃灣嗰兩間咁好,話啲湯底同餸都唔夠好,因為我未試過嗰兩間,所以俾唔到意見,不過我個日去嘅時候都仲算係新開張,同埋無乜客人,食落湯底同餸都算正常,遲啲搵日去大埔/荃灣試完再同大家分享吓係咪真係差好遠😂

後記
💟 店員好有禮
💟 有菜脯!!!衣家搵間車仔麵有菜脯真係好難搵!食落唔辣,不過可以當加多半個餸😋
💟 個日去無得叫脆辣小皮蛋,好可惜😭
  • 咖喱齋
  • 咖喱魷魚