2021-10-11 1252 瀏覽
一路以來都想試,今日襯慶祝生日終於的起心肝黎試吓🥳 不過訂坐要比deposit 1000$/head 的要留意返餐廳嘅佈置都好多香港特色嘅掛畫同d 餐具都係好香港風情💛 每一期都會有唔同嘅主題,今次嘅主題就係🟡圓 亦有完美嘅意思一開始就已經用好特別嘅方式幫我哋洗手,用咗會出煙嘅雙妹嘜花露水紙巾 感覺好fresh 😇我地之前無check 過個menu, 所以見到果個似是而非嘅神秘menu 都好期待😙第一樣頭盤就係幾樣香港傳統食物整成嘅份子料理,侍應今次唔會話你知,等你食完先至開估😆而之後每一樣野嘅味道都好出色好意想不到,已經開始對之後落嚟嘅嘢充滿期待🥰由於係份子料理 都唔想劇透晒全部野不過的確每一樣野都有驚喜 一路食都覺得好好玩食物方面唔係每一樣都話好好好好味,但係全部都好有心思💛 我自己最鍾意好玩嘅頭盤同埋和牛,個牛真係好好食 只係個汁咸左少少 另外個意大利飯都係十分出色 好有咬口 聞落亦都十分之香 🙂 另外 大三元都係好好玩,"食糊" 設計一流👍🏻 差少少嘅話就係,自己略嫌D 甜品就無咁特出😅 最後,如果有朋友仔生日,晌book 位時講聲就可以晌甜品度寫名同埋會送返張即影即有比你 🥰

由於係份子料理 都唔想劇透晒全部野
不過的確每一樣野都有驚喜 一路食都覺得好好玩
食物方面唔係每一樣都話好好好好味,但係全部都好有心思💛

晌呢個時勢做一間良心fine dining 其實都好難,請大家多多支持啦💛