2021-05-11 73 瀏覽
上星期跟朋友係銅鑼灣行街天氣好熱呀🌞打算搵個地方坐低休息一下又搵個藉口食杯雪糕跟蛋糕先😆❤️🍦Gelato夏天熱辣辣當然要食杯Gelato💕!我地試左Dark Chocolate 跟牛奶味,兩款味道都好香濃的牛奶味🥛,奶味偏重🙌🏻Gelato 的質感好幼滑!Dark Chocolate 有好濃郁的Chocolate味道🍫😍但吃完一整杯都不會覺得太甜及有口乾的感覺!🍰朱古力金合歡雖然這款蛋糕沒有內餡,但海綿蛋糕都不會好乾,口感很特別!望一望個甜品名牌,原來佢係加咗custard cream,口感鬆軟,唔會太甜🍰椰香朱古力蛋糕蛋糕的份量好大件呀!3層海綿蛋糕+3層椰香cream,令整體味道剛剛好,唔會太漏。濃厚朱古力味的海綿蛋糕散發淡淡椰香味,令味道層次感提升☕️Earl Grey Tea (Hot)吃了多份甜品,最適合配茶中和一下!伯爵茶必定是首選,這一間的伯爵茶比較濃,滿滿的香檸檬清香,平配搭蛋糕,令到食甜品的邪惡感都消退🍰 檸檬蛋白撻最後再點了一件檸檬蛋白撻外賣番家再食😝 檸檬酸酸點點不會太膩!撻皮好酥化,creamy的外層口感跟內層的蛋糕跟撻皮好match呢
上星期跟朋友係銅鑼灣行街

🍰朱古力金合歡

椰香朱古力蛋糕

🍰椰香朱古力蛋糕

Earl Grey Tea

☕️Earl Grey Tea (Hot)

檸檬蛋白撻
🍰 檸檬蛋白撻