2023-12-20 717 瀏覽
依家講講我喺呢間食店嘅體驗啦🍴! 今次我哋一行人嗌咗幾款餃子,每一款嗌口都唔同,刺激哂味蕾。其中個鮮肉粟米香菇煎餃,外皮煎得金黃酥脆,湊埋粟米嘅清甜同香菇嘅鮮味,真係咁食咁過癮😋! 湯餃方面,鮮肉白菜湯餃嘅湯底鮮甜得嚟又滋補,但就覺得白菜味過咗頭,餡料嘅肉味就喺白菜海裡面游咗少少。當食到鮮肉日式紫菜餃嗰陣,呢款就真係出色!鼓鼓哋嘅紫菜包裹住肉餡,咬落鮮味無窮,啱啱好嘅咸香味,摻埋一丁點魚露嘅提味,真係扣晒我哋嘅心弦🥟。至於鮮肉冬蔭功香辣餃,冬蔭功嘅那股酸辣味,係每啖都刺激到你想再嚟多啖,個人我最中意!另外,佢哋店嘅服務真係可以話係無得輸,同行朋友嘆到佢哋嘅湯正,店家即刻送多碗黎,霸氣又大方!總括嚟講,呢個價錢食到咁過癮嘅餃子,係絕對值得推介,真係溫暖到心❤️‍🔥! 下次還會返嚟,非常值得一試!