2022-10-19 862 瀏覽
最近素食的風氣愈黎愈普遍 荃灣都開多左唔少的素食餐廳 今次決定一試主打新式素菜的代表 - Green Common 🥬Self-select set Combo 已經包括左小食 + 主菜 + 餐飲 小食 🥬🥒🫑- Omni新蟹餅 新派Omni肉配上惹味的泰式辣醬 入口酥脆 成功呃到肉食朋友😆- 蒜香炒雜菜雜菜的種類繁多 有秋葵、雜菌、甜椒🫑、西蘭花🥦、甘筍、椰菜等等 如果係傳统素食者 可以走埋五辛 個人食法都很喜歡將雜菜點埋泰式辣醬 一醬兩味 😁 主食見到今次有兩個新菜式就點齊一次😛葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米由偽魚柳、意大利青瓜配上藜麥和蒟蒻米 稱得上一個新式健康選擇 蒟蒻米粒粒彈牙有口感 配上葡汁偽魚柳幾入味 偽魚柳都細心切好三小份 容易分享🤭芝焗膳良肉醬意粉由純素芝士配上Omni 肉配上蕃茄汁意粉 🍝 賣相和傳統肉醬意粉幾可換真😆 飲品🧋:-提拉米蘇奶蓋-香芋烏龍綿綿茶兩杯飲品除左打卡able之外 另外都可以好貼心選擇半糖份量 減低罪惡感🫣 奶蓋和Tiramisu 充滿綿綿口感 另外餐廳都有提供小匙羹 當甜品食都可以😚最後我地都叫多左一個甜品 🍮 流心香芋西多士 見好多食客都有點e個

小食 🥬🥒🫑

-提拉米蘇奶蓋
-香芋烏龍綿綿茶

最後我地都叫多左一個甜品 🍮

流心香芋西多士

見好多食客都有點e個甜品 我地點個時店員話已經係最後一份 😂 可以選擇後上 上碟賣相精美 西多士夾心的香芋味濃 再可以加點香芋汁 適合喜歡香芋人士 🤗

想食素食又想新派一點 Green Common都不失為一個好選擇✅
2022-10-06