2021-07-03 481 瀏覽
呢度基本上係我飯堂,佢嘅小籠包、牛肉餅、粢飯、餃子麵、擔擔麵、豆漿都試過,選擇多價錢相宜味道亦好好。泡菜蛋炒飯 ($46)上碟見到炒飯粒粒分明,加埋紅紅地嘅泡菜醬,感覺好開胃,好多時口淡淡冇乜胃口就會叫黎食。泡菜夠勁,炒飯粒粒分明,加埋蛋液同肉碎,十分1惹味。而且一碟好大份,足夠兩個人食。香菇素菜水餃 🥟 ($34)屋企有人食素,而佢呢度嘅素餃每日新鮮製造,十分好吃。入面嘅香菇同埋各種蔬菜都好新鮮爽脆,咬落索索聲,調味亦香口。好多時見店面姐姐都喺度包緊餃子。但係因為供應有限,有時下午就賣曬。好多時我都會打定電話問仲有冇貨然後來取。堂食嘅話會配麵吃;外賣拎走返屋企,就會原盒放喺雪櫃,隨時想食就拎出黎煎或煮。推介俾附近食素嘅街坊😋

泡菜蛋炒飯 ($46)

香菇素菜水餃 🥟 ($34)

推介俾附近食素嘅街坊😋