2022-10-04
上個禮拜突然好想食辣野,️於是就同屋企人去左麻辣派對食午餐🌶 搭lift落到樓下,發現原來間餐廳都幾大幾闊絡,可以容納到好多人。因為我地係食飯時間去,所以愈黎愈多人好熱鬧 😜午餐有大量選擇,而且好抵食,好多都係80蚊內,而且有埋飯同湯或飲品 🍚我地幾個人點左三個午饍套餐,分別係山城回鍋肉、歌樂山辣子雞同埋古法咕嚕肉套餐。山城回鍋肉套餐 $78屋企人一見到餐牌就話想食回鍋肉,今次可以滿足下佢既願望。山城回鍋肉一上枱就已經香氣四溢,材料雖然簡單,但味道好豐富。半肥瘦肉加上洋蔥、椰菜、辣椒等等,爆炒之後香氣濃郁。味道方面十分惹味,好中意佢爽口彈牙嘅豬皮,肥而不膩 🥓歌樂山辣子雞套餐 $68呢道歌樂山辣子雞都係BB辣,雖然望落有大量辣椒🌶 但食落真係唔算辣,唔食得辣既人都岩食👍🏼辣子雞既雞肉好嫩滑,入面仲有芫荽、辣椒做調味料,係名副其實既香辣惹味~古法咕嚕肉套餐 $78古法咕嚕肉既甜酸比例做得唔錯,唔會太甜或太酸。咕嚕肉外脆內軟,配埋香甜既菠蘿同埋色彩鮮艷既青紅椒,稱得上係色香味俱全。是日餐湯— 燉湯平日屋企都會煲下湯水,又好味又健康~ 我地都好中意飲燉湯,覺得特別入味同埋有營養~ 飯後甜品—
因為我地係食飯時間去,所以愈黎愈多人好熱鬧 😜
山城回鍋肉套餐 $78
歌樂山辣子雞套餐 $68
古法咕嚕肉套餐 $78
是日餐湯— 燉湯
飯後 甜品— 紅豆沙🫘🥣
起沙既紅豆沙清新香甜, 咬落有層次感,食完好滋潤好暖胃 👍🏼
總括而言,餐廳每道餸都有佢既特色~雖然第一次到訪,但我地都渡過左一個愉快既下午~☺️