2021-06-30
餐廳主打台灣食物,有肉燥飯、牛肉麵、拌麵、冷麵,仲有蛋餅同小食,岩哂同朋友share食。店舖唔算大,大約10幾個座位,食客可以自成一角,慢慢食,亦有板隔開。當日晚市6點左右,已經有唔少食客,更多既選擇外賣添。叫左鹽酥雞肉燥拌麵($57),芝士粟米蛋餅($40),黃金芋圓波,小麥胚芽奶茶。鹽酥雞有4大件,脆身。雞肉有汁嫩滑,調味唔會過重。而食落口亦唔會覺得油膩。揀左肉燥拌麵,肉燥量好多,足以拌勻所有麵條。麵條屬硬身dd,個人接受亦鍾意硬身d既麵。就算男仔食,都夠飽。蛋餅必叫,因為餡料多到滿瀉之餘,餅皮香口,而且帶煙韌口感。仲用小煎pan裝起,好得意。芝士粟米既配搭永遠最夾,粟米甜,而芝士多到做到拉絲既效果,爆餡兼飽肚。芋圓波炸到變金黃色,圓碌碌,五粒既色澤都幾乎一樣。咬開係啖啖芋泥,芋泥較甜,而外皮煙韌,食多幾粒都唔覺熱氣。跟餐可以以優惠價配飲品,奶茶味濃郁,顏色較深,帶茶香。底部有大量胚芽,飲前記得要搖勻先。整體,值得一讚既係,食物味道調味唔錯,份量多,而且上菜速度快,即叫即整都快手,餸菜熱辣辣添。掛住台灣小食既朋友,可以解一解思鄉情懷。
芋圓波炸到變金黃色,圓碌碌,五粒既色澤都幾乎一樣。
咬開係啖啖芋泥,芋泥較甜,而外皮煙韌,食多幾粒都唔覺熱氣。
跟餐可以以優惠價配飲品,奶茶味濃郁,顏色較深,帶茶香。
底部有大量胚芽,飲前記得要搖勻先。