2016-01-16 525 瀏覽
今日要趕文件,所以同個同事遲左走,做完都差唔多七點幾喇,肚餓都唔想揀食咩喇,就近喇,我地去左翠華解決,翠華而家名氣大左,經常要排隊,出品我都覺得無以前好,不過都算OK嘅。我點左個鴛鴦凍奶,我同事就要左個凍檸茶,奶茶出品OK,奶茶仲算香滑,但并無特別之處,不過不失。炸云吞,細個時經常食,但唔系好多地方都有得食喇,炸得好香,又唔油,同我一樣中意食香脆食品嘅就唔好錯過,好脆。牛油菠蘿,我覺得好好食,酥皮做得好松脆,呢度嘅牛油系自己食先放,唔系其他店咁幫你夾好,面包做得唔錯。豬仔包,如果嚟翠華嘅就唔好錯過,兩邊煎得好脆,包身硬,但食落覺得好香,再加上甜甜的煉奶,口感好正啊,算系有小小驚喜。呢度嘅紅燒牛腩都好得嘅,夠入味,又夠火候,香爛軟,又大部分系腩肉,好好食,算系呢間店的特色作品喇,不過呢間店嘅態度一般,如果只為食物唔計較就無咩所謂。
2016-01-09
10 分鐘 (堂食)