2016-01-27 258 瀏覽
來到megabox睇戲, 就腳就係附近揾下食先, 見到有間叫喇沙大王而且暫時六點半未見太多人就試下呢間既然叫喇沙大王就緊係要試下呢度d喇沙啦, 其實款式蠻多選擇, 清清地就叫了個雞絲喇沙雞絲份量蠻多, 另還配有大蝦,豆卜, 所以份量十分大碗足夠, 湯底不會過鹹剛剛好合我心意, 也十分重椰香小食就叫了馬來杏仁蝦餅用左杏仁包面同蝦餅一齊炸, 火喉剛好不會燶, 而且不太油膩, 蝦餅好彈牙而簿片的杏仁味不會太重杏仁味, 口感很合配另二人晚飯還試了肉骨茶, 另有火爐上, 所以不怕湯太快冷掉, 味不至於好濃郁但藥材味還是足夠,而且還用多舊排骨來煮, 肉味十分足夠, 在現時天氣那麼冷用這款湯來進補確實不錯

雞絲喇沙
小食就叫了馬來杏仁蝦餅
馬來杏仁蝦餅3件
秘製肉骨茶(細)
雞絲喇沙
馬來杏仁蝦餅3件
秘製肉骨茶(細)