2023-09-26
平日行開尖沙咀,我有時都會經過So bar,成日心思思都想去試,因為佢個vibe好正,亦好有情調咁。同朋友講開,原來大家不約而同都想去試吓,於是我哋就即興去咗啦!我哋一入到去先知,原來So bar係蘇媽•蘇媽嘅酒吧,難怪佢嘅食物有唔少馬來西亞風味。另外,酒吧嘅環境真係好chill好舒服,同朋友喺度坐一整個晚上都幾唔錯!我哋一見到個drink list,就覺得d飲品非常特別,即刻諗都唔諗就叫咗杯durian kiss,呢杯嘢飲飲落好重榴連味,好似食緊雪糕咁,但不失酒味👍🏾我哋仲叫咗杯Flow,佢好重煙熏味,好啱男士飲。至於食物方面,我哋就叫咗日式餃子、燒豬頸肉同埋海陸雙併。豬頸肉、牛小排同龍蝦尾佐酒真係一流,飲飲下酒唔覺唔覺好快已經食晒。我最欣賞So bar嘅地方係呢度唔會好似其他酒吧咁,有好大陣煙味,對於我哋唔食煙嘅人士嚟講真係一個好嘅飲酒地方。