餐廳: 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
資訊:

2021-11-29 317 瀏覽
次次經開都成堆人等位, 終於等到佢開多幾間分店, 人潮少咁啲啲🤏🏻<招牌砂煲茶老鼠粉>好好食👍🏻有肉碎, 蒜粒, 銀魚仔, 豬油渣...食落好香好惹味🤤唔知關唔關肚餓事啦食完會想一啖接一啖繼續食😗粒蛋就no comment~撈左落去消失得無影無蹤😂呀!!仲有啲粉條條都好入味又有咬口😬我冇去過馬來西亞唔知地唔地道啦~但真係好好食兼會想encore🙌🏻<檳城福建蝦麵>蝦味極濃🦐之前去新加坡食過同款食物, 味道好似~ 一飲啖湯會比佢驚艶一下"嘩好濃喎"🤡上面啲料好普通係普通豬肉同普通有啲膏既蝦💁🏻‍♀️佢menu括號"油麵"&"辣"📜油麵好掛蝦油真係好夾👐🏻辣就好少好少🤏🏻入口好勁蝦味之後先有少少辣味出, 如果係想食辣先想叫咁就諗都唔好諗啦🙃冇試過既好推薦試下😋<海南鴛鴦燒麵包>午餐黎講好似食得有啲多, 但好彩有叫呢個鴛鴦麵包🍞真係幾好食😋個包好脆, 脆到一路食一路跌到成枱麵包碎🙊牛油唔算好香, 食到佢既texture又冇味, 所以食落一啲都唔覺得有罪惡感😂😂咖央醬好甜, 我覺得甜度岩岩好(平時飲手搖都未必洗減糖既人類), 但朋友話佢係馬來西亞食

招牌砂煲茶老鼠粉

<招牌砂煲茶老鼠粉>

檳城福建蝦麵

<檳城福建蝦麵>

海南鴛鴦燒麵包

<海南鴛鴦燒麵包>
午餐黎講好似食得有啲多, 但好彩有叫呢個鴛鴦麵包🍞真係幾好食😋個包好脆, 脆到一路食一路跌到成枱麵包碎🙊牛油唔算好香, 食到佢既texture又冇味, 所以食落一啲都唔覺得有罪惡感😂😂咖央醬好甜, 我覺得甜度岩岩好(平時飲手搖都未必洗減糖既人類), 但朋友話佢係馬來西亞食既再甜啲🤡我唔知啦下, 但比大家參考下~ 佢真係好適合做下午茶, 三點三食到佢我會好開心🤤

馬拉沙嗲串燒

<馬拉沙嗲串燒>
普通💁🏻‍♀️佢可以揀豬牛雞自由配搭~ 我覺得豬串燒最好食, 純粹口味個人喜好😗三串既肉都唔會鞋同乾算係咁啦😉係個沙嗲好普通, 食到花生但花生味唔夠, 我需要花生呀🥜沙嗲醬份量好多既, 都有正常沙嗲味, 冇太大要求嗌黎過下癮都ok既😶

怡保白咖啡&檸檬薏米水

<怡保白咖啡&檸檬薏米水>
除左檸檬薏米水偏酸, 都冇咩comment啦😅
本來驚蝦麵會辣先叫杯野飲, 橫掂加配平幾蚊~ 但蝦麵唔辣呀😂

總括黎講好食, 會想再食😌
推薦老鼠粉&蝦麵&包包, 推薦哂😂😂

招牌砂煲茶老鼠粉
檳城福建蝦麵