2014-02-08 344 瀏覽
前幾天到屯門拜年,拜完年後就行下Vcity,之後就食埋個飯睇金雞2!Vcity入面都幾多唔同既餐廳,由於想食泰國野,就揀左呢間pepper power試。我地叫左幾個前菜,有: 什錦拼盤, 泰式鳳爪同香茅雞翼什錦拼盤: 我最喜歡個春卷同串燒,好好食,加埋d汁,酸酸甜甜好開胃!香茅雞翼平時食飯閒閒地都食十幾廿隻,所以拼盤得2隻又邊夠喉,所以再追加多個!我平時唔多喜歡出面的香茅味,不過呢度的卻沒有出面的嗆喉味,雞翼外脆內嫩,好有口感!泰式鳳爪是我每次到泰式餐廳必點的,呢個泰式鳳爪酸酸辣辣,食落味道有好多層次,值得一讚^^!好了,到主菜了!我地點左3個,分別是:海南雞飯,咖哩雜菜飯同泰式海鮮炒金邊粉。海南雞飯:呢度個飯同雞油的比例好好, 唔會油太多食落口油林林咁!最後是個雞!好嫩口加埋個甜豉油真係好夾! 整體我會比90分!咖哩雜菜飯: d菜浸係咖哩汁內都仍然爽脆又入味,之前試過好多d菜被咖哩汁浸到林晒,呢度都算唔錯!最後是泰式海鮮炒金邊粉: 呢個最好的地方是料多, 花生碎多! 其實呢個菜係邊度食都冇咩分別, 不過好多地方都麵多料少, 連花生碎都少! 料少我可接受, 但花生碎都少就不能理解,花
我地叫左幾個前菜,有: 什錦拼盤, 泰式鳳爪同香茅雞翼
最後是泰式海鮮炒金邊粉: 呢個最好的地方是料多, 花生碎多! 其實呢個菜係邊度食都冇咩分別, 不過好多地方都麵多料少, 連花生碎都少! 料少我可接受, 但花生碎都少就不能理解,花生碎可是此菜的靈魂! 沒有花生碎, 只吃金邊粉那有口感呢???