2021-05-18
疫情關係避免正日同人迫兼食得貴,一對仔女展開馬拉松式慶祝母親節,呢日就帶我嚟食串燒居酒屋極上清酒雞尾酒任飲$168/位呢個價錢包任飲指定啤酒,雞尾酒和葡萄酒,與及廿四款清酒,非常抵飲,而且餐牌將清酒分成薰、爽、熟、醇四大類別介紹,方便客人容易搵啱自己的口味,唔使盲目亂試1L大杯裝汽水同枱的只需一位叫任飲而其餘客人可以叫其他飲品就得,我同仔仔就叫咗汽水,超大杯都喺廿八蚊真心抵燒羊架(2件)羊架燒得剛好熟,入口帶肉汁又唔羶,肉質軟腍,叫兩件比單叫一件抵食,啱食肉獸的仔仔豬類燒豬頸肉,厚切豬頸肉特別有咬口,入口爽彈,非常有口感;燒自家製滷水大腸,大腸滷得入味,燒過之後外脆內軟,口感煙韌菜類孜然蒜蓉茄子味道非常惹味,帶少許微辛與茄子很夾海鮮澳洲龍蝦尾啖啖肉,食落鮮甜爽彈燒油甘魚鮫,魚鮫是魚肉最滑溜的部位,而油甘魚又含豐富油脂,經過燒烤後,皮脆肉嫩,油脂豐香雞類鹽燒雞翼燒得非常香口但肉質又唔乾;燒火雞腎口感非常爽硬有口燒魷魚、燒雞脾肉、燒日本和牛粒燒魷魚口感軟嫩又唔韌;雞脾肉更加滑嫩又香口;和牛粒入口融化又無渣吉列炸蠔生蠔炸得金黃酥脆,香脆的外皮包裹著軟嫩的生蠔,入口非常鮮味焗海鮮軍艦軍艦包括
極上清酒雞尾酒任飲$168/位
1L大杯裝汽水
燒羊架(2件)
豬類
菜類
孜然蒜蓉茄子味道非常惹味,帶少許微辛與茄子很夾
海鮮
澳洲龍蝦尾啖啖肉,食落鮮甜爽彈
雞類
鹽燒雞翼燒得非常香口但肉質又唔乾;燒火雞腎口感非常爽硬有口
燒魷魚、燒雞脾肉、燒日本和牛粒
吉列炸蠔
生蠔炸得金黃酥脆,香脆的外皮包裹著軟嫩的生蠔,入口非常鮮味
焗海鮮軍艦
軍艦包括有日本港島蠔、北海道大元貝及阿根廷虎蝦,再加上柚子沙律醬及肉鬆焗製,味道層次豐富
壽喜燒野菜頂級小肥牛鍋
除咗串燒仲可以叫鍋物試吓,大大鍋啱晒大胃王仔仔