2017-03-23
馬拉盞通菜無得輸 泰國菜野味可口,馬拉盞通菜、龍眼冰、蒸烏頭、炸魚餅,通通都想食。要食泰國野梗係要去九龍城搵食今次簡左金寶泰國菜,招牌係泰文,侍應都係泰國人,泰風味👍🏻內部雖然唔係太大,但坐得舒服唔會太逼,裝修都係泰式風情,最好吹水聚會傾計點可以唔叫杯泰式特飲?!我每次只會叫龍眼冰,朋友叫左三色冰,大大杯好多果肉,我自己偏向鍾意飲甜野因為放工好肚餓,好彩上菜速度都好快,先黎馬拉盞通菜,我覺得通菜絕對係一個好食既指標。通菜入味juicy而微辣好正,因為我唔食得好辣三四個人可能要叫兩碟先夠之後就有菠蘿炒飯連三隻大蝦,賣相唔錯,大蝦爽口彈牙,飯都好香。最期待都係泰式蒸烏頭,我自己好鍾意食魚,呢味餸真係無得輸,頂呱呱出面好多時個湯都偏咸,但呢個味道好適中,魚又大條又滑,成條都食哂,湯都差d飲哂最後老闆心情好,送埋芒果糯米飯做甜品,芒果新鮮好甜,糯米飯一黑一白好正下次要多d人食可以食多d款,下次要食炸蝦餅
下次要多d人食可以食多d款,下次要食炸蝦餅