2023-06-09
𝑇ℎ𝑖𝑠 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑒𝑎𝑡𝑒𝑟𝑦 𝑤𝑖𝑙𝑙 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡 𝑦𝑜𝑢 𝑖𝑛𝑡𝑜 𝑡ℎ𝑒 𝑏𝑢𝑠𝑡𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑏𝑎𝑧𝑎𝑎𝑟𝑠 𝑜𝑓 𝑀𝑎𝑙𝑎𝑦𝑠𝑖𝑎 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑗𝑢𝑠𝑡 𝑜𝑛𝑒 𝑏𝑖𝑡𝑒. 𝑇ℎ𝑒 𝑏𝑜𝑛𝑒𝑙𝑒𝑠𝑠 𝐵𝑎𝑧𝑎𝑎𝑟 𝑐ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑜𝑖𝑙 𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑖𝑠 𝑎 𝑠𝑡𝑎𝑛𝑑𝑜𝑢𝑡. 𝑇ℎ𝑒 𝑡𝑒𝑛𝑑𝑒𝑟 𝑐ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑖𝑠 𝑠𝑜 𝑚𝑜𝑟𝑒𝑖𝑠ℎ 𝑡ℎ𝑎𝑡 𝑤𝑒 𝑤𝑜𝑢𝑙𝑑 𝑙𝑖𝑘𝑒 𝑎 𝑠𝑒𝑐𝑜𝑛𝑑 ℎ𝑒𝑙𝑝𝑖𝑛𝑔! 𝑁𝑜𝑡 𝑡𝑜 𝑏𝑒 𝑜𝑢𝑡𝑑𝑜𝑛𝑒, 𝑡ℎ𝑒 𝑓𝑟𝑖𝑒𝑑 𝑝𝑜𝑟𝑘 𝑙𝑜 𝑚𝑒𝑖𝑛, 𝑠𝑎𝑡𝑎𝑦 𝑠𝑘𝑒𝑤𝑒𝑟𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝑘𝑎𝑦𝑎 𝑟𝑜𝑡𝑖 𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑎𝑡𝑖𝑠𝑓𝑦𝑖𝑛𝑔 𝑐ℎ𝑒𝑎𝑝 𝑒𝑎𝑡𝑠. 𝐻𝑜𝑛𝑒𝑠𝑡𝑙𝑦 𝑤𝑒 𝑎𝑡𝑒 𝑢𝑝 𝑎 𝑠𝑡𝑜𝑟𝑚. 𝑇ℎ𝑒𝑟𝑒 𝑤𝑒𝑟𝑒 ℎ𝑎𝑟𝑑𝑙𝑦 𝑎𝑛𝑦 𝑙𝑒𝑓𝑡𝑜𝑣𝑒𝑟𝑠!𝗕𝗮𝘇𝗮𝗮𝗿 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘄/ 𝗥𝗶𝗰𝗲 巴剎雞飯$𝟱𝟴 + $𝟭𝟯(雞脾) (𝟵/𝟭𝟬)第一次食巴剎雞,雞肉外觀油亮,加左$13 轉雞脾肉質係超!級!嫩!滑!!!! 同埋好濕潤,皮同肉之間有一層薄薄嘅透明膠質,唔會積累過多脂肪,呢間
巴剎雞飯
$𝟱𝟴 + $𝟭𝟯(雞脾) (𝟵/𝟭𝟬) 第一次食巴剎雞,雞肉外觀油亮,加左$13 轉雞脾肉質係超!級!嫩!滑!!!! 同埋好濕潤,皮同肉之間有一層薄薄嘅透明膠質,唔會積累過多脂肪,呢間小店甚至比我以前食過嘅米芝蓮海南雞飯更好,我亦好鍾意佢配嘅秘製綠色醬汁,將薑蔥混和打成蓉再加左啲酸汁,幾開胃
呢個價錢呢個水準無得彈,如果住得近真心會成日黎食!! 下次試埋唔轉雞脾係咪都咁滑先
𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗟𝗼 𝗠𝗲𝗶𝗻
巴剎炸肉撈麵 $𝟱𝟲 (𝟵/𝟭𝟬)
炸豬肉好香口,似炸左嘅薄切燒肉,表皮焦脆肉質夠軟稔,麵夠爽口有油香,撈埋葱花同秘製醬油食好正
𝗦𝗮𝘁𝗮𝘆 𝗣𝗼𝗿𝗸 & 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝗸𝗲𝘄𝗲𝗿
炭燒沙嗲豬,雞𝟲串
$𝟴𝟴 (𝟴.𝟱/𝟭𝟬) 串燒一共有豬,雞,牛三款,我簡左豬拼雞,串燒本身已醃製過充滿香茅香味,表面燒得乾身入面都保留到肉汁,沙嗲醬汁分開上,欣賞小店用迷你炭爐上菜,保持溫度!
𝗥𝗼𝘁𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗞𝗮𝘆𝗮 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗵𝗿𝗲𝗱𝗱𝗲𝗱 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗻𝘂𝘁
咖央椰絲手抓餅
$𝟮𝟴 (𝟴/𝟭𝟬) 飯後 甜品係我最愛嘅手抓餅! 上層佈滿大量咖央、花生碎同椰絲作為餡料,唔會過甜又帶椰香,手抓餅如果烘得再脆身啲就更好~
𝗠𝗼𝗻𝗸 𝗙𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗟𝗼𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗪𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿 𝗠𝗲𝗹𝗼𝗻 𝗧𝗲𝗮
羅漢果龍眼冬瓜茶
$𝟮𝟮 (𝟴.𝟱/𝟭𝟬) 羅漢果味濃郁,冬瓜龍眼清甜,食完熱氣野好下火解暑!
𝗣𝗮𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗙𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗢𝗼𝗹𝗼𝗻𝗴 𝗧𝗲𝗮
冷泡百香果烏龍茶
$𝟮𝟬 (𝟴/𝟭𝟬)
百香果烏龍茶酸酸甜甜,可解油膩感,每一啖都咬到粒粒百香果!
有風味價錢合理嘅餐廳需要大大力推!
*注意小店星期三休息唔好摸門釘啊