2021-03-03 429 瀏覽
講起食馬拉菜相信無人唔識蘇媽蘇媽 最近開到嚟銅鑼灣有分店 當然要去支持睇下水準保唔保持到-📌檳城福建蝦麵 $58一上枱就比大大隻蝦吸引咗 分量比想像中多 要大讚湯底味道真係好濃郁 值得一試😚📌濃咖哩米通粉 $55跟左menu default係跟米通粉 後來先知原來可以要邊種麵食(個人中意配滲滲😋)但米通粉原來都唔錯 每啖通粉都索滿湯😋😋 湯底方面我覺得辣度適中 比較似新加坡口味 (馬拉食到嘅會再辣啲) 另外配料入面嘅魚丸口感偏腍麻麻 但配埋通粉芽菜等一齊食又覺得ok😂😂📌椰香咖央多士 $28最期待嘅甜點(定係前菜呢🤣) 咖央裡面嘅椰香味比較突出 比較少食到呢種味道 牛油同咖央比例配合得唔錯 呢款唔係唔好食 但個人都係中意配薄&脆嘅多士一齊食😋感覺會更加夾😉📌凍話梅柑桔水 $22(跟餐價)飲完覺得好清爽🥰🥰解辣效果都唔錯
講起食馬拉菜相信無人唔識蘇媽蘇媽
最近開到嚟銅鑼灣有分店 當然要去支持睇下水準保唔保持到
📌檳城福建蝦麵 $58
📌濃咖哩米通粉 $55
📌椰香咖央多士 $28
📌凍話梅柑桔水 $22(跟餐價)
飲完覺得好清爽🥰🥰解辣效果都唔錯
檳城福建蝦麵