2019-08-26 81 瀏覽
呢日約咗個客未夠鐘,響銅鑼灣行下行下又落雨,雖然未肚餓,但為咗避雨,就自己入左黎呢度食個lunch先。呢度門面都幾新潮,好有高級茶餐廳感覺, 睇到menu先知道原來係食馬拉嘢,但食落先知原來係馬拉crossover香港口味。招牌海鮮喇沙:其實係摻摻,麵底係油麵加米粉,海鮮好多好新鮮,又大隻,但menu見到有帆立貝,我碗無🥺。我預期嘅喇沙係有半隻蛋,又無呀🙈。不過佢除左有芽菜,仲加左通菜,好港式粉麵嘅感覺,健康啲囉😂。值得一提,佢個湯底無乜椰漿味,唔鍾意呢種味嘅就岩食喇。馬來咖啡:咖啡味道好淡,真係好似響馬來西亞當地飲到嘅咖啡口味,亦都似平時買到嘅馬拉咖啡袋嘅口味。估唔到茶餐廳有乳鴿,下次過開黎又有時間的話要試下。

招牌海鮮喇沙

馬來咖啡

估唔到茶餐廳有乳鴿,下次過開黎又有時間的話要試下。

午餐
招牌海鮮喇沙