2022-10-15 26 瀏覽
已經唔記得上次去馬灣係幾時,嗰度除咗挪亞方舟之外其實仲有啲特色餐廳。呢間充滿土耳其特色嘅餐廳又幾得意,會有啲工作坊,聽聞好多煮咖啡嘅工具都係由土耳其搬返嚟。土耳其招牌烤雞半隻🍗烤雞肉質嫩滑,雞皮簡直係精華😍伴碟嘅紅蘿蔔沙律好出色,應該係撈咗唔少嘅生洋蔥汁,辣辣地好開胃。土耳其特色餃子🥟造型好特別,的的骰骰,一啖可以食幾粒。食之前撈一撈,除咗醬汁仲有啲乳酪,配搭幾特別。開心果酥餅配土耳其雪糕土耳其雪糕比起一般雪糕煙靭,比較有咬口,仲有自家製嘅開心果酥餅,呢樣平時都比較少見。到手香特飲🍸店員特別推介到手香係佢哋自己種植嘅,呢杯嘢飲一飲兩食,又可以咬下雪條又有酸酸地好同埋杯好香香草味嘅野飲。土耳其熱沙上煮咖啡☕️職員會即場教你點樣煮土耳其咖啡,有得玩有得食幾開心,仲可以瘋狂打卡😂店員俾咗粒玫瑰味土耳其軟糖我哋,一啖糖一啖咖啡中和返咖啡嘅苦。

土耳其招牌烤雞半隻🍗

土耳其特色餃子🥟