2022-09-03
同大家介紹返上個月生日食嘅阿根廷扒房🇦🇷餐廳以馬球做主題,周圍都掛咗馬術嘅裝飾,真係好靚好有feel🥰menu只係得英文無中文,侍應好有禮貌同熱情,成食飯過程中都會同我哋傾計,同埋一開始佢哋會比好多唔同款式嘅刀比我哋揀,感覺好搞笑🤣我就揀咗支好似魔仗咁嘅🗡 Chorizo $158前菜我哋揀咗chorizo sausage,西班牙肉腸好香豬油味,充滿咸香同大蒜嘅味道🧄肉質比較嫩滑多汁🤤10 oz USDA Prime Ribeye $618Half Chicken $368上網睇阿根廷菜嘅特色係牛肉唔會事先醃製,烤嘅時候只係落少少鹽,直接炭火燒烤而成,所以睇到牛扒同雞嘅外層都係比較燶😋食得太開心唔記唔切開影相🥲雖然外表望落去好似比較燶,但牛肉切開依然粉嫩💓兩者同樣肉嫩多汁,口感軟腍😋食到差唔多,一好多員工圍住我,心知不妙🙂又嚟到人生最尷尬嘅時刻,就係唱生日歌,員工嘅歌聲勁激昂🤣感覺好似睇緊歌劇咁,唔知係咪我心理作用,首happy birthday 比平日長🤪員工同時送上甜品同一頂平時練馬師戴嘅帽,再幫我哋影即影即有,另外仲有手寫生日卡❤️真係好sweet(同尷尬)🤣甜品係烤棉花糖,入面有
Chorizo $158
10 oz USDA Prime Ribeye $618
Half Chicken $368
食到差唔多,一好多員工圍住我,心知不妙🙂又嚟到人生最尷尬嘅時刻,就係唱生日歌,員工嘅歌聲勁激昂🤣感覺好似睇緊歌劇咁,唔知係咪我心理作用,首happy birthday 比平日長🤪員工同時送上甜品同一頂平時練馬師戴嘅帽,再幫我哋影即影即有,另外仲有手寫生日卡❤️真係好sweet(同尷尬)🤣甜品係烤棉花糖,入面有咖啡味嘅雪糕🍦而且好得意可以比我哋自己燒,都幾好玩😚如果大家同另一半慶祝都幾推薦呢間餐廳,但主要係食氣氛環境同情調💕