今日係附近收工 順便約fd食飯🥰之前係尖沙咀都食過呢間新泰🇹🇭十分不錯 估唔到馬鞍山都有 馬鞍山終於唔係美食沙漠了😂鋪面裝修好有泰國🇹🇭風情~ 好似去左泰國咁兩個人無叫好多野 主要叫左啲特色野!咖喱我最愛馬沙文咖喱🍛 叫左馬沙文牛腩馬沙文咖喱是加上椰汁的咖喱,但整體椰香味不會蓋過整碟,味道帶甜,食落不覺得好膩。牛腩整得好淋身,超易咬開,不會帶根~另外仲點左薄餅配咖喱仲嗌左馬拉盞炒通菜,馬拉版蝦醬內的蝦磨得相對細滑,食到粒粒蝦米,更將通菜炒得更加惹味😋全晚重點係✨🇹🇭泰式燒春雞釀香茅黃飯✨全隻燒雞香口嫩滑,配上惹味十足的釀香茅黃飯,絕對值得一試!再配上泰式沙律,清新又醒神最後甜品當然唔🍨🥭芒果雪糕配糯米飯將熱乎乎的糯米飯+新鮮的芒果+即製椰子雪糕放入冰凍的椰青,賣相非常吸引!而且食到少量即刮椰肉,再淋上椰漿,非常豐富~推介👍🏻馬鞍山成日被譽為美食沙漠,只要用心尋找,做好功課,絕對可以搵到呢間咁高質素既泰國菜!😹😹👏🏻👏🏻

鋪面裝修好有泰國🇹🇭風情~ 好似去左泰國咁

兩個人無叫好多野 主要叫左啲特色野!

咖喱我最愛馬沙文咖喱🍛 叫左馬沙文牛腩
另外仲點左薄餅配咖喱