2024-01-12 127 瀏覽
馬鞍山一向係美食沙漠, 但上網見到呢間泰國菜係其他市區都有分店, 而且之前試過分店既質素都幾好於是入黎試下~馬沙文牛腩一上菜啖啖既咖哩香味散發出黎, 而且一D都唔辣, 岩晒食唔到辣既朋友!而牛腩亦都炆得好淋, 食到牛肉既鮮嫩味印度薄餅薄餅香脆可口, 摸上手唔會好油膩, 當然薄餅要蘸馬沙文咖哩一齊食!馬拉盞炒通菜通菜新鮮, 食落去好爽口, 而且食到粒粒迷你鮮蝦, 證明師傅落馬拉盞的確好大方, 所以先食到咁惹味既菜式!泰式燒春雞釀香茅黃飯第1次食呢道菜, 覺得好新奇師傅將全隻雞烤得好焦香, 雞皮好脆口, 雞肉好嫩滑而入面釀左大量黃油飯, 同海南雞油飯分別之處係, 落左大量香茅, 而且油香味比較濃郁~呢碟菜真係必點!冬陰功 (細份)叫左少辣, 飲落去好濃郁既椰奶香~而內裡放左一隻蝦+大量菇飲落去好fresh解渴, 亦唔會覺得好辣而影響到味蕾
於是入黎試下~

馬沙文牛腩
而牛腩亦都炆得好淋, 食到牛肉既鮮嫩味

印度薄餅

馬拉盞炒通菜

泰式燒春雞釀香茅黃飯
第1次食呢道菜, 覺得好新奇
師傅將全隻雞烤得好焦香, 雞皮好脆口, 雞肉好嫩滑
呢碟菜真係必點!

冬陰功 (細份)
叫左少辣, 飲落去好濃郁既椰奶香~而內裡放左一隻蝦+大量菇
飲落去好fresh解渴, 亦唔會覺得好辣而影響到味蕾
2024-01-12
$347.5 (晚餐)