2023-12-28
天氣真係好凍, 最適合就係打邊爐, 探完朋友, 友人提議黎到佢家附近的這間新式火鍋專門店打邊爐. 之前佢食過覺得唔錯, 今次再黎食過.入面裝潢很古色古香, 座位有卡位和圓枱, 適合唔同聚會既朋友, 座位亦都舒適. 火鍋晚餐有三款 🥳($298/位):雞煲+火鍋🐔、啖啖肉火鍋🥩、烤魚+火鍋🐟, 我喜歡雞煲, 所以就選擇了雞煲+火鍋(小辣), 首先黎左雞煲先, 份量十足, 十分惹味, 先辣後越食越麻, 我食到一半已經飽左一半, 這個份量足夠3至4位用. 好抵食食完之後就係火鍋時間啦, 所有套餐任選任食火鍋美食, 我點左鴛鴦鍋, 馬來沙嗲鍋和美人豬骨煲, 沙嗲鍋很香和惹味, 豬骨煲很香藥材味, 我喜歡的黨參~🥘 嘩! 先黎個海鮮拼盤, 包括有日本帶子, 新鮮鮑魚, 海蝦、幾塊大魚片, 魷魚, 很新鮮, 海蝦彈牙, 鮑魚爽口! 🦑🦐🐠 之後我就點左美國肥牛片🥩, 西洋菜, 菠菜, 滑豆腐, 即炸響脆鈴, 炸魚皮,鮮淮山, 日本金菇, 食材新鮮, 推介菠菜很鮮嫩, 即炸響脆鈴吸收了火鍋湯, 味道濃郁又脆口呀! 🥬🥦🌽 飲品都很多選擇, 最後仲有雪糕和綠豆糖水做甜品, 食到又飽又滿足!! 🧃🧋
飲品都很多選擇, 最後仲有雪糕和綠豆糖水做甜品, 食到又飽又滿足!! 🧃🧋🫖🍦
這裡店員不時有加湯和收碟, 服務好好, 又會詢問食物如何, 咁既價錢和質素, 抵食, 會再光顧!