2018-06-12 173 瀏覽
終於等到啦!!馬鞍山開台式火鍋店😍馬鞍山其實不斷開好多火鍋店係任食,但一分錢一分貨,係就係飽肚左質素唔多好。正宗台式火鍋一定一定一定要有鴨血同豆腐先係架嘛!!😍😍新商場開左二個星期倒就黎左食😂大約七點半去到完全唔洗等位就入得😂店入面播台灣歌手既歌,一路食一路聽歌十分捨意🤣同台灣食既時候一樣,都有不同配料比你選擇。但個人形為個湯底夠正都唔需要落太多配料了😂黎到養心殿緊係要試下佢個寧神養心鍋,湯底十分甘香👍好香藥材味👍麻辣湯麻香而不油膩👍湯底十分足料😋仲有鴨血同豆腐!可惜的是只可加一次😫極上雪花肥牛 $188, 的確係鮮嫩。但略貴。黑柏葉 $78, 份量夠多。但唔知係咪我唔識滾,好韌😂黑雲耳 $58,夠爽脆👍麻辣牛肉餃 (半份)$42,重麻辣香唔算辣芝士牛肉丸(半份)$48,爆芝士的!👍黑松露蝦丸 (半份)$48,好香黑松露味,仲有蝦仁十分有咬口👍小食叫左個甜不辣 $48,同係台灣街頭小食既甜不辣有出入😓另外,like Facebook 仲送雪糕tim!!味道十分之多可選擇,不過只得一球😗總括而言,可能我七點半去係無折扣,價錢的確略貴。但食物同環境都係舒適,客人唔算多,坐耐啲啲都唔緊要。下
終於等到啦!!馬鞍山開台式火鍋店😍

麻辣湯麻香而不油膩👍
湯底十分足料😋
仲有鴨血同豆腐!可惜的是只可加一次😫

極上雪花肥牛 $188, 的確係鮮嫩。但略貴。

黑柏葉 $78, 份量夠多。但唔知係咪我唔識滾,好韌😂

黑雲耳 $58,夠爽脆👍

麻辣牛肉餃 (半份)$42,重麻辣香唔算辣
芝士牛肉丸(半份)$48,爆芝士的!👍

小食叫左個甜不辣 $48,同係台灣街頭小食既甜不辣有出入😓

總括而言,可能我七點半去係無折扣,價錢的確略貴。但食物同環境都係舒適,客人唔算多,坐耐啲啲都唔緊要。下次會選擇有折扣時再帶屋企人黎食😋