2018-11-01 401 瀏覽
今晚中秋特登陪GF入黎馬鞍山睇瓔珞, 今次係我第二次入黎馬鞍山,之前聽好多人講, 馬鞍山係一個無美食既地方, 所以入黎之前都冇咩期望. 點知又比我咁好彩搵到一間唔錯有HEART的日本餐廳. 原來這間餐廳是元朗田中的分店, 基本上六點左右已經好多人等, 若果冇訂位基本上好難有位。因為GF未到, 所以我請經理比我一個人坐住BAR枱先.我一路食住等, 一路叫左以下美食, 呢間餐廳真心唔錯, 無論食物同服務都OK。女友後來大塞車遲大到先入到黎, 好可惜佢無時間食到呢間餐廳, 下次再有機會一定要帶佢黎試下。1.       田中特色鰻魚壽司 – 真係好好味, 好JUICY,熱辣辣, 必食!2.       藍旗大吞拿魚腩壽司 – 普通D, $45件就好似唔太值3.       火炙三文魚腩壽司 – 好味, 必食!  4.       三文魚壽司 – 都OK新鮮, 賣相唔錯!5.       芥未八爪魚軍艦 – 都唔錯! 6.       天婦羅蝦卷 – 好脆, 好味, 唔錯!7.       牛油果軟榖蟹卷 – 叫比我女友外賣食, 佢話唔錯!

因為GF未到, 所以我請經理比我一個人坐住BAR枱先.

3.       火炙三文魚腩壽司 – 好味, 必食!

4.       三文魚壽司 – 都OK新鮮, 賣相唔錯!

5.       芥未八爪魚軍艦 – 都唔錯!

6.       天婦羅蝦卷 – 好脆, 好味, 唔錯!

三文魚壽司 ,藍旗大吞拿魚腩壽司, 火炙三文魚腩壽司
田中特色鰻魚壽司
天婦羅蝦卷
2018-09-24
20 分鐘 (堂食)
田中特色鰻魚壽司
天婦羅蝦卷