2023-10-13
行山行完好攰,黎到馬鞍山唔知有咩食好…本身個人都鍾意d隱蔽d的店,感覺好似探店咁~ 行下商場,發現有個感覺較少人的商場,再行到角落位見到呢間野,感覺不錯就入去了(雖然事後發現間野好似有分店? nvm🤣 廚房唔同的🤪🤪)雖然間野係泰菜,理應係食d heavy野/沙律咁的。但最近好似都多人感冒個d?我個人又易上火,都係食清淡好d簡單叫左個Pad Thai,樣幾靚,重點係好大,我行完山食覺得幾飽🙈🙈 酸甜度若酸多少少會更好,因為… 量有d大需要開胃🤣🤣 (蝦有3大隻,都叫不錯,係爽口,熟度剛好的)同時叫左個泰式炒椰菜仔(似蒜蓉炒),太耐無食過了,但當Pad thai黎左,佢再黎埋我就心感不妙了… 個菜都好多🙈(unexpected🤡)唔知係我太耐無食定做咩… 之前食的椰菜仔都係比較鬆散同埋lum,得d汁味,呢度我食到係新鮮菜個種菜的口感(實d,爽脆d),仲有菜味,但同時因為佢比過去食過的椰菜仔都實在… 所以我不行了🤣🤣 本身行完山好餓都頂唔順食咁多🙈🙈🙈最後太飽了,唔太食得完,不過大滿足!
最後太飽了,唔太食得完,不過大滿足!