餐廳: 小曼谷泰國美食 (南角道)
資訊:

落雨嘅天氣唔想週圍去買外賣返屋企煲住劇慢慢食 最舒適係香港人都一定識嘅小曼谷多年來都Keep到食物嘅水準即叫即製熱辣辣Lunch 套餐好抵,除咗主菜之外仲有冬蔭功湯.飲品,仲可以追加小食✨泰式鮮蝦炒金邊粉每次食泰菜都必食金邊粉香甜嘅味道,加上花生碎.青檸檬汁鮮蝦新鮮爽口,好足料✨香葉辣椒海鮮炒河粉泰式河粉四四方方,比較厚身有咬口筷子夾起都唔易爛,用嚟做炒河就最適合加入唔同種類海鮮,辣辣地幾惹味✨無骨海南雞油飯嫩滑嘅海南雞,肥瘦度適中啖啖肉,再點上泰式醬,非常好味✨泰皇咖喱炒海鮮咖哩汁味道濃郁,夠杰身配海鮮好夾,可以跟飯 / 薄餅我地就揀咗 ✨蒜蓉包好香脆,加埋咖喱一齊食,停唔到口追加小食,份量都唔Hea✨雞肉.豬肉串燒燒完嘅肉質都Keep到唔會好乾身點埋沙嗲醬就無敵✨泰式酸辣鳳爪鳳爪酸酸辣辣,好爽口開胃之選✨泰式奶茶泰式冰奶茶,甜度適中,茶底特別香濃幼滑

落雨嘅天氣唔想週圍去
買外賣返屋企煲住劇慢慢食 最舒適

係香港人都一定識嘅小曼谷
多年來都Keep到食物嘅水準
即叫即製熱辣辣

Lunch 套餐好抵,除咗主菜之外
仲有冬蔭功湯.飲品,仲可以追加小食

✨泰式鮮蝦炒金邊粉
每次食泰菜都必食金邊粉
香甜嘅味道,加上花生碎.青檸檬汁
鮮蝦新鮮爽口,好足料

✨香葉辣椒海鮮炒河粉
泰式河粉四四方方,比較厚身有咬口
筷子夾起都唔易爛,用嚟做炒河就最適合
加入唔同種類海鮮,辣辣地幾惹味

✨無骨海南雞油飯
嫩滑嘅海南雞,肥瘦度適中
啖啖肉,再點上泰式醬,非常好味

✨泰皇咖喱炒海鮮
咖哩汁味道濃郁,夠杰身
配海鮮好夾,可以跟飯 / 薄餅
我地就揀咗 ✨蒜蓉包
好香脆,加埋咖喱一齊食,停唔到口

追加小食,份量都唔Hea
✨雞肉.豬肉串燒
燒完嘅肉質都Keep到唔會好乾身
點埋沙嗲醬就無敵

✨泰式酸辣鳳爪
鳳爪酸酸辣辣,好爽口
開胃之選

✨泰式奶茶
泰式冰奶茶,甜度適中,
茶底特別香濃幼滑