2021-05-02
讀書嗰陣成日都食傷心酸辣粉😛貪佢平平地又食得飽,仲有超多小食款式🤩今次就黎到尖東既呢間分店重拾下昔日回憶~☑️(套餐)口水雞&酸辣粉 ($58)今次好lucky,因為比左雞髀我地😚雞肉嫩滑,口水汁調味正常,少麻偏辣,唔食得辣既朋友要小心🤭酸辣粉就大大碗好抵食👍🏻份量十足,仲有花生、肉碎、榨菜等配菜,更加惹味😋湯底仍然係回憶既味道,整體偏酸好開胃🤤題外話💬原來依加可以轉米線同薯粉等,又多個選擇😉☑️水煮美國雪花肥牛 ($139)第一次試水煮系列,好大碗啊🤭大量既香料、辣椒配上肥牛、青瓜、芽菜同寬粉等,撈飯食勁惹味😋椒麻得黎又唔算好辣,食得唔算好辛苦~但花椒味幾突出,唔小心咬到就會有啲啲苦味😳☑️樽裝辣椒油 ($29)屋企不嬲有買開😆平時煮麵烚菜就會落少少,麻中帶辣又惹味😋咁岩黎開又買多樽補下貨先~ 平平地,愛辣之人不妨試下🥰總括黎講,傷心酸辣粉仍然係大件夾抵食既,心血來潮想食辣就岩晒☺️但係我地覺得環境方面可以再做好啲,如果樓面整齊啲、冷氣大啲就good啦😉另外留意返某啲分店仲會有烤魚同雞煲食,可惜今次我地去既尖東店無😢
☑️(套餐)口水雞&酸辣粉 ($58)
☑️水煮美國雪花肥牛 ($139) 第一次試水煮系列,好大碗啊🤭大量既香料、辣椒配上肥牛、青瓜、芽菜同寬粉等,撈飯食勁惹味😋椒麻得黎又唔算好辣,食得唔算好辛苦~但花椒味幾突出,唔小心咬到就會有啲啲苦味😳
☑️樽裝辣椒油 ($29) 屋企不嬲有買開😆平時煮麵烚菜就會落少少,麻中帶辣又惹味😋咁岩黎開又買多樽補下貨先~ 平平地,愛辣之人不妨試下🥰
總括黎講,傷心酸辣粉仍然係大件夾抵食既,心血來潮想食辣就岩晒☺️但係我地覺得環境方面可以再做好啲,如果 樓面整齊啲、冷氣大啲就good啦😉另外留意返某啲分店仲會有烤魚同雞煲食,可惜今次我地去既尖東店無😢