2018-11-27 99 瀏覽
約咗個舊同事食晏,佢帶咗我嚟呢間位於中海日升中心嘅韓家,餐廳佈置簡單舒服。午餐以套餐為主,另外跟有餐前小菜。嫩豆腐湯配白飯 (豬肉) ($65) - 入面除咗,豬腩肉,仲有雞蛋、豆腐、洋蔥,及紅蘿蔔, 湯味辛辣中帶有豆腐香味及洋蔥、紅蘿蔔嘅鮮甜味,薄切腩肉軟身彈牙,洋蔥及紅蘿蔔爽口,豆腐十分嫩滑,都幾好食!韓式烤肉炒粉絲 (牛肉) ($72) - 十分大碟,份量足夠兩個女仔食。味道鹹鹹甜甜似用甜豉油調味,牛肉有牛味略帶咬口,粉絲爽滑彈牙煙韌,炒得乾身,唔油膩,配上爽口嘅洋蔥及鮮甜嘅椰菜絲,夠曬豐富!除咗上邊兩個主食,我哋仲追加咗兩款小食,韓式泡菜煎餅 (+$15) - 餅面香脆口感煙韌,味道帶有泡菜嘅酸味及微辣。配上一個加有洋蔥味道微甜嘅醬汁,係一個唔錯嘅選擇。韓式炸雞 (柚子蜜糖味) (+$18) - 雞皮香脆入味,雞肉肉質juicy嫩滑, 加上個酸酸甜甜嘅柚子蜜糖醬汁,食完可以再食。熱生薑蜜 - 天氣開始凍,飲翻杯熱生薑蜜就最適合。暖清淨園紅醋 - 琥珀色十分吸睛,酸酸甜甜,暖身又消滯。呢餐簡單得嚟好食,係一個唔錯嘅選擇!

午餐以套餐為主,另外跟有餐前小菜。

除咗上邊兩個主食,我哋仲追加咗兩款小食,

熱生薑蜜 - 天氣開始凍,飲翻杯熱生薑蜜就最適合。

暖清淨園紅醋 - 琥珀色十分吸睛,酸酸甜甜,暖身又消滯。

呢餐簡單得嚟好食,係一個唔錯嘅選擇!